Kuvituskuva.

Suomen Vammaistutkimuksen Seura

Suomen Vammaistutkimuksen Seura on vuonna 2006 perustettu tieteellinen seura, jonka tehtävänä on edistää vammaistutkimusta Suomessa. Seura tukee, kokoaa ja tekee näkyväksi suomalaista monitieteistä vammaistutkimusta, edistää vammaisten henkilöiden osallisuutta tieteessä ja virittää yhteiskuntapoliittista vammaisuutta koskevaa keskustelua. Seuran järjestämät vuotuiset vammaistutkimuksen päivät kokoavat yhteen vammaistutkijoita, järjestöjen edustajia, alan ammattilaisia ja opiskelijoita eri puolilta Suomea.

Tule edistämään vammaistutkimusta Suomessa.

Jäseneksi

Suomen Vammaistutkimuksen Seura

Tapahtumat |
Mitä tukea tarvitsevan henkilön opiskelu yliopistossa vaatii? Onko korkeakoulutus oikeasti kaikkien saavutettavissa?

Itä-Suomen yliopisto ja Tukena-säätiö järjestävät Inklusiiviset yliopistot -seminaarin Joensuussa ja etänä Zoomissa 5.-6.5.2025 klo 9-15. Kansainvälinen seminaari kokoaa yhteen koulutusalan ihmisiä ja muita kiinnostuneita pohtimaan, kuinka voisimme tehdä suomalaisista yliopistoista ja korkeakouluista saavutettavampia kehitysvamman tai muun syyn vuoksi tukea tarvitseville.


Tapahtumat |
NNDR2025-konferenssin early bird -ilmoittautuminen päättyy perjantaina 14.2.2025. Tämän jälkeen voi ilmoittautua vielä normaalihintaan 31.3.2025 saakka.

Vammaistutkimuksen seura järjestää perinteisesti kesäkoulun väitöskirjatutkijoille. Tänä vuonna on tarjolla konferenssiin osallistuville maksuton kansainvälinen kesäkoulu pre-konferenssin muodossa 5.-6.5.. Kokonaisuuteen kuuluu myös etätapaaminen ennen konferenssia.
Vatublogi |
Apulaisprofessori, dosentti Jörgen Lundälv kehottaa blogikirjoituksessaan vammaistutkijoita tutustumaan kriittisesti YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelmaan. Globaalit tavoitteet eivät huomioi vammaisia henkilöitä kaikilla tärkeillä yhteiskunnan osa-alueilla, kuten koulutuksessa, terveysasioissa ja digitaalisissa palveluissa. Lundälv on huolissaan yhteiskunnan solidariteetin katoamisesta ja toivoo tulevassa NNDR-konferenssissa keskusteluja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta. Yhteiskuntaa tulisi kehittää niin, että kaikki pidetään mukana.