Etusivu

Suomen Vammaistutkimuksen Seura on vuonna 2006 perustettu tieteellinen seura, jonka tehtävänä on edistää vammaistutkimusta Suomessa. Seuran toiminnan pyrkimyksenä on tukea, koota ja tehdä näkyväksi suomalaista monitieteistä vammaistutkimusta, osallistua yhteiskuntapoliittiseen vammaisuutta koskevaan keskusteluun sekä edistää vammaisten henkilöiden osallisuutta tieteessä.  Seuran järjestämät vuotuiset vammaistutkimuksen kesäpäivät kokoavat yhteen vammaistutkijoita ja järjestöjen edustajia eri puolilta Suomea.

Suomen Vammaistutkimuksen Seura ja Helsingin yliopisto järjestävät webinaarin 24.11.2020 klo 14-16.

Aiheena on vammaisten ihmisten oikeudet ja niiden toteutuminen. Webinaarin esitykset pidetään englanniksi.

Puhujina ovat professori Michael Stein (Harvard Law School) ja  professori emeritus Gerard Quinn (National University of Ireland). 

Puheenvuorojen otsikot ovat:

Michael Stein: CRPD and the global South

Gerard Quinn: UN Sustainable Development Goals and CRPD.

Webinaari on maksuton seuran jäsenille. Muille osallistujille webinaarin hinta on 15 euroa.

Ilmoittautuminen webinaariin avautuu lähiaikoina. Seuran sihteeri lähettää webinaarilinkin ilmoittautumisen jälkeen. 

 

YTM Suvi-Maaria Tepora-Niemi väittelee lauantaina 29.8.2020 kello 10 Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa aiheesta "Eriarvoisuus työelämässä ja kuntoutuksessa - Vakavasti sairastuneen ja vammaisen henkilön toimijuus elämänkulussa". Vastaväittäjänä on professori Teppo Kröger, Jyväskylän yliopisto, ja kustoksena professori Hisayo Katsui.

Väitöstilaisuus järjestetään osoitteessa Porthania II, Yliopistonkatu 3. (Osittain esteetön sali, viittomakielinen tulkkaus.) Väitöstä voi seurata myös etäyhteydellä osoitteessa: http://video.helsinki.fi/unitube/live-stream.html?room=l21

Väitöskirjan tiivistelmä on luettavissa E-thesis -palvelussa.

 

Hyvät Suomen Vammaistutkimuksen Seuran jäsenet,

Suomen Vammaistutkimuksen Seura ry. kutsuu henkilöjäsenet ja yhteisöjäsenten edustajat ylimääräiseen vuosikokoukseen, joka pidetään perjantaina 28.8.2020, klo 14.30 Meeting Park Forumissa, kokoushuone Marski 1 (Mannerheimintie 20 B, 00100 Helsinki). Kokoukseen on mahdollista osallistua myös etänä Zoom-palvelun kautta. 

Ylimääräisessä vuosikokouksessa aiheena on sääntömääräisessä vuosikokouksessa 20.3.2020 hyväksyttyjen seuran sääntömuutosten vahvistaminen. 

Pyydämme osallistujia ilmoittautumaan etukäteen seuran sihteerille (sihteeri@vammaistutkimus.fi) ke 26.8 loppuun mennessä. Sihteeri lähettää tarvittaessa Zoom-linkin.

Suomen Vammaistutkimuksen Seura ry